ADEMTHERAPIE

Ademtherapie

De yoga-traditie gaat uit van de drie-eenheid lichaam, bewustzijn en adem. Aandacht en beïnvloeding van één van deze eenheden beïnvloed ook direct de andere eenheden. De adem is een mooi en krachtig instrument welke je zelf kan sturen.


Soms verloopt het ademen echter niet optimaal en kunnen er allerlei klachten ontstaan. Zoals bijvoorbeeld slaap- of concentratieproblemen, maar ook spanningsklachten (denk aan chronische pijn, burn-out). Middels ademtherapie wordt de adem vollediger, ruimer en gelijkmatiger. Ademtherapie is het helpen herstellen van een natuurlijke en ontspannen adembeweging, die door het gehele lichaam voelbaar is.Methode

Tijdens een ademtherapie-sessie zal ik de adem verder activeren of tot rust brengen. Ik begeleid je om de eigen adembeleving te verdiepen en de adem te verruimen.

De mogelijkheden van de adem nemen daardoor toe. Zo kan je makkelijker ontspannen, nemen de longen meer zuurstof op en worden de spieren en organen voorzien van zuurstofrijk bloed. Het lichaam herstelt zich en je voelt je meteen beter.

De gemiddelde duur van de therapie is 4 sessies. Soms zijn er meer sessies nodig of volstaat een minder aantal. Het aantal stemmen we gezamenlijk af en is afhankelijk naar de behoefte.


Tarief

Vanaf €75,- per 60 minutenVoor wie?

Ademtherapie kan heilzaam zijn voor mensen die last hebben van benauwdheid, kortademigheid, hyperventilatie, een snelle of een langzame adem. Het gevoel hebben niet voldoende door te kunnen ademen, tijdens het praten buiten adem raken, als de adem in de borst blijft steken, moeite met ontspannen en last hebben van slaapproblemen.


Spanning gerelateerde klachten: klachten zonder lichamelijke oorzaak, zoals:

- hyperventilatie

- gevoel van gespannenheid

- vermoeidheid

- hoofdpijn

- slaapproblemen

- burn-out

- concentratieproblemen


Psychische problemen: zoals:

- angst

- depressie

- fobieën

- paniek

- traumaverwerking


Functionele problemen: bijvoorbeeld:

- houdings- en ademproblemen

- rug- en nekklachten

- chronische pijn

- stemproblemen


Wil je graag weten of ademtherapie iets voor je kan betekenen of wil je graag meer informatie? Neem vrijblijvend contact met me op: door een mailtje te sturen naar info@yoga-muse.nl , te bellen 06-24815928 of vul het contactformulier in.