BEHANDELINGEN

Warme kruidenoliemassage - Abhyanga

Abhyanga is de traditionele échte Indiase oliemassage.


Deze Ayurvedische massage werkt op de energiebanen (nadi's) en op de subtiele energiepunten (marma's). Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale geneeskrachtige olie die voor gebruik wordt verwarmd. De warme kruidenolie werkt op en via de huid en beïnvloedt zo de verschillende organen, de slijmvliezen, het centraal zenuwstelsel, de spieren en het weefsel. De speciale olie en massagetechniek ondersteunen en versterken elkaar. Het is een ontspannende en energieke massage. Volgens de Ayurvedische traditie worden vrouwen door vrouwen en mannen door mannen gemasseerd.
Na de massage is een verblijf aan de stoomcabine - swedana ideaal. De olie kan goed worden opgenomen en heeft een extra reinigende werking vanwege de afvoer van afvalstoffen.


Duur: 60 min of 90 min

Kruidenstempelmassage - Pindaswedana

Een volledige lichaamsmassage waarbij het lichaam wordt gemasseerd met warme kruidenstempels. De kruidenstempels zijn huisgemaakt volgens Ayurvedisch recept. Indien gewenst kan het lichaam eerst gemasseerd worden met een warme kruidenolie.


Pinda Swedana revitaliseert het totale lichaam en geeft energie en beweeglijkheid. Daarnaast verlicht de behandeling stress en herstelt de eetlust en het slaappatroon.


Na de massage is een verblijf aan de stoomcabine - swedana ideaal. Dit heeft een extra reinigende werking vanwege de afvoer van afvalstoffen.


Duur: 60 min of 90 min

Rugbehandeling - Kati Basti

Dit is dé behandeling voor rugklachten. Bij deze behandeling wordt er een dammetje van deeg gebouwd op de zwakke plek op de rug. Hierin wordt een aantal maal warme, geneeskrachtige olie gegoten. De behandeling wordt afgesloten met een rugmassage.


Duur: 45 min

Hartbehandeling - Hart Dara

In deze mooie behandeling worden de marma’s geactiveerd om emotionele blokkades op te heffen en stress los te laten. Vervolgens wordt er een dijkje van deeg om het hart aangebracht welke gevuld wordt met warme, geneeskrachtige olie. Het hartgebied zal ontspannen en warm en zacht aanvoelen van binnenuit.


Duur: 30 min*

Hoofdbehandeling opgieting - Shirodhara

Warme olie stroomt methodisch over het voorhoofd. Deze zeer oude techniek helpt bij alle aandoeningen van het hoofd, zoals bijvoorbeeld spanning, onrust en hormonale klachten. Shirodhara heeft een kalmerende en ontspannende werking, alsof het hoofd leeg is van gedachten. Het ritmisch druppelen van olie op het derde oog, het gebied van ons cognitief vermogen, stimuleert een transformatie van de lichaamsweefsels waardoor een goede gezondheid hersteld kan worden. De opgieting wordt afgesloten met een gezichtsmassage.


Duur: 45 min

Voetmassage - Padabhyanga

In de voeten bevinden zich verschillende energiepunten (marma's) die in verbinding staan met de rest van het lichaam. Het masseren van de voeten heeft zowel een vitaliserende als een diep ontspannende werking. De voeten worden gemasseerd met een massagebowl van Kaash en een speciale kruidenpasta. Padabhyanga versterkt en verjongt het gehele lichaam en laat het lichaam diep ontspannen. Een voetmassage in de namiddag of avond zorgt voor een vredige nachtrust en een massage in de ochtend zorgt voor kalmte over de dag heen.


Duur: 30 min*

Neusholtebehandeling - Nasya

Een behandeling die bestaat uit een hoofd- en gezichtsmassage en het druppelen van medicinale olie in de neus. De neus is de directe toegangsweg naar de hersenen en cognitieve functies en langs deze weg komt de levenskracht (adem & prana) ons lichaam binnen. Deze behandeling werkt reinigend voor de hoofdholtes.


Duur: 30 min*

Oogbehandeling - Netrabasti

Na een hoofd- en gezichtsmassage krijg je een oogbadje van ghee. Ghee in de ogen voel je bijna niet. De behandeling verschoont en kalmeert de ogen en kanalen naar de ogen toe. Heilzaam bij vermoeide en snel geïrriteerde ogen.


Duur: 40 min*

Oorbehandeling - Karna Purana

Tijdens deze Ayurvedische behandeling wordt eerst het gebied rondom het oor gemasseerd en de marmapunten gestimuleerd. Vervolgens worden de oren afwisselend gevuld met warme, geneeskrachtige olie. Tijdens de behandeling kan je heerlijk ontspannen, ook dankzij de afsluiting van alle geluiden en er een mooie stilte ontstaat. Werkt goed  oorklachten, zenuwstoornissen en pijn in de kaken – nek of het hoofd.


Duur: 20 min** Deze behandelingen gaan altijd i.c.m. andere behandelingen.