RAINSTICK MAKEN

Workshop Rainstick Maken

23 augustus 2024 | 13.00 - 17.00u | Door Bianca van Het is er al


Bianca, wellicht ken je haar van de prachtige Dreamflow Concerten die ze samen met Menno al een aantal jaar geeft in de Yogakas, geeft nu haar geweldige workshop Rainstick maken in Vught. Een fijne, creatieve activiteit zo in de zomer waarin we hopelijk ook heerlijk buiten aan de slag kunnen.

Het wordt een ontspannen en leuke creatieve workshop en het geluid is magisch! Wees na deze middag verrast over je eigen creatie, ik begeleid je daar waar nodig en iedereen gaat naar huis met een prachtige rainstick. Voor het maken van de rainstick gebruiken we de stengels van de berenklauwen die altijd door door onszelf geoogst worden.

Wat is een Rainstick en wat kan je ermee?

De rainstick is een traditioneel instrument wat zijn oorsprong heeft in Zuid-Amerika waar het gemaakt wordt van een beschermde cactussoort. Wij maken in deze creatieve workshop de Rainstick echter van berenklauw, een kruid dat inmiddels volop groeit in onze eigen biotoop. Het geluid doet voor de één denken aan een regenbuitje, voor de ander aan een waterval of voor sommigen ook aan een kabbelende beek. Door verschillende indianenstammen wordt de rainstick toegepast bij rituelen die bestemd zijn om regen op te roepen. Het prachtige instrument is heel fijn te gebruiken bij rituelen, in meditaties, klanksessies of om een ander of jezelf een ontspannen moment te geven. De Rainstick kan je op een mooie manier ondersteuning bieden bij het loslaten van wat dan ook.


Wat is bij deze workshop inbegrepen?

Een gedroogde stengel van de berenklauw, die we gaan vullen met zaden, een vleugje magie en mooie intenties… De rainstick kun je versieren met diverse veren, linten, leertjes, kristallen en meer. en als je zelf nog iets speciaals hebt, bijvoorbeeld een geluksamulet of een ander persoonlijk voorwerp, wat je op jouw rainstick wilt verwerken neem dat dan mee! Ik zorg deze middag ook voor verse kruidenthee en biologische versnaperingen. We sluiten de middag af met een gezamenlijke klanksessie van de rainsticks, dan is je rainstick meteen ingewijd. Dus, ben je creatief of wil je je creativiteit graag ontwikkelen? Kom dan naar deze heerlijke workshop en maak je eigen Rainstick, wees verwondert over je eigen creatie en het magische geluid!


Datum:

23 augustus 2024


Tijdstip:
13.00 - 17.00u


Deelname:

€65,-


Geïnspireerd geraakt? Meld je dan aan, je bent van harte welkom!


Er is een beperkt aantal deelnemers.