BOSBAD & THEECEREMONIE

Bosbad & Japanse Theeceremonie

Haruka Matsuo


Een bosbad is niet alleen heel erg leuk om te doen, maar is ook super goed voor je. Tijdens een bosbad vertraag je bewust en neem je de omgeving op alle mogelijke manieren waar. We maken een meditatieve korte wandeling en vervolgens nemen we het bos op door onze zintuigen te gebruiken. Een bosbad is in Japan heel gebruikelijk en wordt daar Shinrin-yoku genoemd. Daarom past het zo mooi bij de Japanse theeceremonie. Het bosbad wordt begeleidt door Merel van yoga muse.


Een Japanse theeceremonie is een Japanse traditie waarin het theedrinken verheven is tot een ware kunstvorm met spirituele diepgang. De ceremonie wordt in Japan ook wel Sado genoemd, wat de weg of het pad van de thee wordt genoemd.

Tijdens de ceremonie gaat het niet enkel om het drinken van de thee, maar om het hele proces: de schoonheid van het ritueel; het zo mindful en bewust mogelijk bereiden en drinken van de thee vanuit het hart.


Zo ontzettend fijn dat Haruka de theeceremonie komt begeleiden in de kas. Haruka Matsuo is geboren in Japan, maar woont al jaren in Nederland. Ze is beeldend kunstenaar en opgeleid aan de kunstacademie in Kyoto en Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Als keramist maakt Haruka haar eigen servies. Tijdens de theeceremonie gebruikt ze dan ook haar eigen gemaakte theepot en -kopjes, gemaakt volgens traditionele Japanse wijze.


Een sessie waarin we volop genieten van de mooie herfst in combinatie met een oeroude Japanse traditie. Voor het bosbad lopen we naar het naastgelegen bos en de theeceremonie vindt plaats in de kas. Omringd door bomen en middenin de natuur.Kom je samen met Haruka en Merel deze mooie sessie beleven?


Je bent van harte welkom bij de yogakas. Je hoeft geen vaste yoga-cursist te zijn, deze workshop is toegankelijk voor iedereen.


Er zijn een beperkt aantal deelnemers mogelijk.