KIRTAN - MANTRA AVOND

Kirtan - Mantra avond

14 juni & 19 juli & 30 aug | 19.30u | Fieke & Joey | In de yogakas


Waar ik al een tijd op hoopte, een kirtan - mantra avond in de yogakas. Het zingen van mantra's is een wezenlijk onderdeel van yoga. Het gaat er niet om dat je mooi kunt zingen, maar het gaat er veel meer om dat je klanken maakt en dat je deze klanken echt van binnenuit laat ontstaan. Dit werkt het beste wanneer je je begeeft in een prettige en veilige setting.


Door de klanken ontstaat er van binnenuit een trilling en deze trilling heeft een helende werking. Maar niet alleen een helende werking, het is ook zo mooi en fijn om samen mantra's te zingen. Je wordt er gewoon zo blij van!


Tijdens kirtan worden eenvoudige mantra's gebruikt die worden voorgezongen en van daaruit volg je mee in het ritme dat aangegeven wordt door de kirtanbegeleiders.


Super fijn dat Fieke en Joey de kirtan - mantra avonden in de yogakas geven. De volgende datum die gepland is, is vrijdag 14 juni.


Een persoonlijke uitnodiging en toelichting van hen:


" Lieve jij,

Wij zijn Joey en Fieke, en we willen je graag uitnodigen voor een bijzondere avond vol zang en verbinding. We geloven sterk in de kracht van muziek en liefde, en we willen deze avond gebruiken om met elkaar het leven te vieren!


Wij voelen dat een van de meest waardevolle dingen die we kunnen doen, is verbinden door middel van muziek. Of je nu ervaren bent of niet, we nodigen je uit om deel te nemen aan onze Kirtan avond. Samen willen we de magie van mantra's ervaren, oude klank formules die bestaan uit Sanskriet woorden en hun kracht gebruiken om een specifieke resonantie te creëren.


De betekenis van mantra, verdeeld in twee delen - MAN betekent geest en TRA betekent instrument of voertuig. Het is als een instrument van de geest, een krachtig geluid of trilling waarmee we een diepe staat van meditatie kunnen betreden.

Met een gedeelde passie voor yoga, tantra en zelfexpressie, nodigen we je uit om samen te komen en deze avond met ons te delen. Laten we de kracht van muziek en liefde ervaren in de prachtige omgeving van Merel's kas.


Ik ben Fieke en ik begeleid de mantra's met mijn gitaar. Deze reis begon voor mij een aantal jaren geleden, toen ik voor het eerst in aanraking kwam met het zingen van mantra's. Sinds dat moment is mijn interesse en passie hiervoor alleen maar gegroeid. Ik ben ook super dankbaar dat ik mijn werk als Tantra practitioner en de muziek kan combineren!


Ik ben Joey en met Kirtan heb ik mijn liefde voor samen muziek maken weer teruggevonden. Ik verzorg het ritme tijdens de mantra’s met percussie. Kirtan avonden hebben mij geholpen mijn keel te openen en daardoor ook meer in het dagelijks leven mijn stem te laten horen en mijn plek in te nemen. Ik zie Kirtan als een prachtige manier om met meer vertrouwen en minder schaamte of angst in het leven te gaan staan."


Datum:

14 juni 2024
19 juli 2024

30 augustus 2024


Tijdstip:
19.30 - 21.00u


Deelname (per sessie): €20,-


Kom je samen met Joey en Fieke deze heerlijke sessie beleven?


Je bent van harte welkom bij de yogakas. Je hoeft geen vaste yoga-cursist te zijn, deze sessie is toegankelijk voor iedereen.


Er zijn een beperkt aantal deelnemers mogelijk.